Basset Fauve de Bretagne

Om Basset Fauve:

Denne lille Basset besidder de samme egenskaber som den race, den er udviklet fra, nemlig Griffon Fauve de Bretagne (FCI nr 66). Meget populær i sin hjemegn i det 19. århundrede, og den opnåede et godt ry i løbet af de sidste 30 år af det 20. århundrede. Dens fremragende evner som jagthund har skaffet den talrige vinderplaceringer ved kaninjagter, og den er blevet meget populær.

Basset Fauve de Bretagne er en lille, kompakt hund, livlig og hurtig for sin størrelse. Den besidder en vældig energi og er usædvanligt hårdfør og robust.

En passioneret jagthund, men tillige en fremragende følgesvend, omgængelig, hengiven og ligevægtig. Den kan tilpasse sig al slags terrain, selv det mest vanskelige, og alle slags jagtvildt. Under jagten viser den sig modig, opfindsom og vedholdende, hvad der gør den meget effektiv.

Mentalitet

Den er venlig, kvik og udadvendt. Den accepterer hurtigt de grænser, der bliver sat, og er dermed en udmærket familiehund hos mennesker, der forstår og anerkender racens baggrund som drivende jagthund. Den er aktiv, udholdende og meget selvstændig. Generelt tolerant over for både børn, fremmede mennesker og andre hunde.

Behov

Dens store behov for at bruge sin fine næse bør tilfredsstilles gennem opgaver, som stimulerer den mentalt. Derudover behøver den en hel del fysisk motion og meget social kontakt.

Aktivitetsniveau

Har ikke været nødt til at bevæge sig hurtigere, end at jægeren kunne følge med og komme på skudhold, når hunden havde opsporet vildtet og gøende drevet det foran sig. Hunden arbejder vedholdende og selvstændigt med forholdsvis god kontakt til sin ejer.

Pels og pleje

Pelsen er meget hård, ru og ret kort. Den er tilliggende, aldrig pjusket og beskytter godt mod vejr og vind. Pelsen skal trimmes et par gange om året og jævnligt børstes grundigt igennem. De lange, lidt tunge ører skal altid holdes rene og frie for hår i øregangen.

Tips og ideer til indlæring

Som alle drivende jagthunde slår den ørerne fra, når jagtlysten tændes. Gør man sig håb om, at hunden kan gå løs, skal der trænes indkald med tålmodighed og stædighed fra tidligste hvalpealder. Skift tit træningsmiljø og beløn rigeligt.

Højde 32-38 cm. for begge køn.

VÆGT: 13-16 kg.

Farver: Gyldent hvedefarvet eller teglrød.

OPRINDELSE

Udviklet som en mere lavbenet udgave af griffon fauve de bretagne, tilpasset brugen i kratbevokset terræn, gennemskåret af stejle kløfter på den franske Atlanterhavskyst. Oprindelig jagede hundene i grupper på fire, men i dag har jægeren kun en eller to hunde med på jagt. Racen var tæt på at uddø i 1800-tallet, men blev reddet ved indkrydsning af basset griffon vendéen og røde ruhårede gravhunde. Den rødgule basset fra Bretagne er en jagthund, som langsomt vinder frem som familiehund.

Hjemland Frankrig.